խմոր հում պիցցայի

թարգմանություն՝ на русском - сырое тесто для пиццы, in English - pizza raw dough

Իտալական ամենահայտնի ուտեստներից մեկի՝ պիցցայի հիմնական բաղադրիչը կազմում է խմորը, որի հիման վրա էլ պատրաստում են ամենատարբեր բաղադրիչներով կազմված պիցցան:

Պիցցայի խմորը պատրաստում են ալյուրի, խմորիչի, ձիթայուղի, աղի ու ջրի խառնուրդից: Դասական խմորը հունցում են ձեռքերի կտրուկ շարժումներով, ինչից հետո էլ ստանում են 1.5 սմ հաստություն ունեցող խմոր:

Պիցցայի խմորը տարբեր հաստություններ կարող է ունենալ, բացի այդ էլ ժամանակի ընթացքում ի հայտ են եկել խմորի տարբեր բաղադրատոմսեր, որոնցից յուրաքանչյուրն ունի իրեն բնորոշ համ ու փոփկություն: Այն պարտաստվում են նաև մածունով, թթվասերով, կեֆիրով և այսպես շարունակ:
Ահա այս համեղ բաղադրատոմսերն անպայման պետք է փորձեք պատրաստել:

Պիցցա «Կապրեզե» լոլիկով
Պանրով խխունջներ
Պիցցա-ռուլետ “Սթրոմբոլի”