խոզի կողիկներ

թարգմանություն՝ на русском - Свиные ребрышки, in English - Pork ribs

Խոզի կողիկներ կոչվում են խոզի կրծքամսի վերին հատվածները: Կողիկները լինում են տարբեր յուղայնությամբ: Եթե կողիկների յուղն ավելի քիչ է, ապա ցանկալի է դրանք օգտագործել ապուրների մեջ, իսկ տաք ուտեստների դեպքում նախընտրելի է վերցնել առավել յուղոտ կտորներ: Խոզի կողիկները խոզի ամենահամեղ մասերից է, որը  բացի իր անզուգական համից, պարունակում է մի շարք վիտամիններ, կալիում, ինչպես նաև վիտամիններ:

Խոզի կողիկներից պատրաստում են բազմաթիվ համեղ կերակրատեսկներ` խորոված, ջեռեփուկներ, ազգային ավանդական ուտեստներ: Այն օգտագործում են տարբեր լցոններ, ապուրներ պատրաստելու համար: Խոզի կողիկները շատ լավ համադրվում են բանջարեղենային աղցանների, սոուսների հետ:

Խոզի կողիկների բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել այստեղ՝

Գրել Свиные ребра – это верхняя часть грудинки, в которой находится немного жира, мышечный слой и средняя часть ребер.

Если в ребрышках тонкий слой мяса, то лучше использовать их для приготовления супа, а вот для вторых горячих блюд лучше взять мясистые ребра.

Բելոռուսական ապուր ՛՛Մաչանկա՛՛
Խոզի կողիկներ ջեռոցում