խտացրած կաթ
թարգմանություն՝ на русском - сгущенное молоко, in English - condensed milk
Խտացրած կաթը կոնցենտրացված կովի կաթի ու շաքարի խառնուրդ է: Բացի մեզ հայտնի ավանդական (դասական) խտացրած կաթից, լինում է նաև առանց շաքարավազի, սերուցքային, սրճային համով, ինչպես նաև եփված խտացրած կաթ:
Այն սովորաբար ուտում են սպիտակ հացով ու զանազան թխվածքաբլիթներով: Խոհարարության մեջ խտացրած կաթով ընդունված է պատրաստել տարբեր դեսերտներ, թխվածքներ, ֆրեշեր ու հյութերի, ինչպես նաև պաղպաղակ: Արագ կրեմ պատարստելու ամենահարմար տարբերակը խտացրած կաթը կարագի հետ խառնելն է: Սակայն հիշեք, որ պետք չէ շատ չարաշահել խտացրած կաթի օգտագործումը, քանի որ այն շատ քաղցր է:
Մենք առաջարկում ենք շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոն պատրաստվում են խտացրած կաթով:
 
									
											Շոկոլադե աղանդեր «Ամանորյա գերան»	
										
									 
									
											Տորթ-մուսս Սրտիկ	
										
									 
									
											Հատապտղային տորթ-պաղպաղակ	
										
									 
									
											Ընկույզով էկլեր	
										
									 
									
											Շոկոլադե տորթ	
										
									 
									
											Տնական լիկյոր «Բեյլիզ»	
										
									 
									
											Վաֆլե տորթ խտացրած կաթով	
										
									 
									
											Տորթ  «Ոսկե բանալի»	
										
									 
									
											Թխվածքաբլիթներով «Կարտոֆիլ»	
										
									 
									
											Տորթ «Էլիզաբեթ»	
										
									 
									
											Հալվայով տորթ	
										
									 
									
											Կոկոսով ու բալով թխվածքաբլիթներ	
										
									