կեռաս

թարգմանություն՝ на русском - черешня, in English - cherries

Գոյություն ունի կեռասի շուրջ 4000 տեսակ: Մեզ հայտնի են Գիննի և Բիգարրո խմբերը: Առաջին խմբի տեսակները սննդի մեջ չեն օգտագործում, իսկ երկրորդ խմբին պատկանող տեսակներն օգտագորրծում են ինչպես թարմ վիճակում, այնպես էլ պահածոներ պատրաստելու համար:

Կեռասի պտուղները լինում են մուգ կարմիր, վարդագույն և դեղին գունավորմամբ, որոնք բոլորն էլ շատ օգտակար են օրգանիզմի համար, քանի որ ամրապնդում են իմունային համակարգը, կարգավորում նյութափոխանակությունը, բարելավում են տեսողությունն ու մաշկը, ինչպես նաև կանխում վաղաժամ ծերացումը:

Կեռասը հաճախ պահածոյացնում, չորացնում և սառեցնում են: Օգտագործում են դեսերտների, կոկտեյլների, աղցանների ու սոուսների մեջ: Այն ձեռք են բերել մայիս-հուլիս ամիսներին:

Մենք առաջարկում ենք Ձեզ հետևյալ բաղադրատոմսերը:

կեռասի մուրաբա
Կեռասի մուրաբա
կեռասի-ցուկատներ-1
Կեռասի ցուկատներ
հատապտղային-տորթ-1
Հատապտղային տորթ-պաղպաղակ
Թթվասերով և կեռասով ժելե