կեֆիր
թարգմանություն՝ на русском - кефир, in English - yogurt milk
Կեֆիրն ամբողջ աշխարհում լայն տարածում ունի, սակայն Հայաստանում վերջինիս փոխարինիչը՝ մածունը, առավել սիրված է: Կաթնամթերքների սիրահարներին խորհուրդ է տրվում նախաճաշին կեֆիր խմել: Վերջինս շատ օգտակար է օրգանիզմի ու առողջության համար: Այն լինում է 1.0 %, 2,5 % և 3.0 % յուղայնությամբ և հաճախ օգտագործվում է ամենատարբեր դիետաների ժամանակ: Կեֆիրը հիանալի համադրվում է մրգերի ու հատապտուղների հետ ու դառնում շատ համեղ ըմպելիք ինչպես երեխաների, այնպես էլ մեծահասակների համար:
Այն կարող եք ավելացնել նաև շոգեխաշվող մսի, ձկան ու կարտոֆիլի մեջ, դարձնելով վերջիններիս անչափ համեղ ու փափուկ:
Ստորև Ձեզ ենք ներկայացնում կեֆիրով պատրաստվող կերակուրների ու ըմպելիքների բաղադրատոմսերը:
 
									
											Մսով օլադիներ	
										
									 
									
											Սպիտակաձավարով թխվածք	
										
									 
									
											Տորթ «Սևամորթ»	
										
									 
									
											Հոթ-դոգ	
										
									 
									
											Հավի խորոված ջեռոցում	
										
									 
									
											Հավով ու դդմիկով խորոված ջեռոցում	
										
									 
									
											Կեֆիրով կրեմ տորթերի համար	
										
									 
									
											Տորթ «Արքայազն»	
										
									 
									
											Շոկոլադե տորթ	
										
									 
									
											Տորթ «Պելե»	
										
									 
									
											Մաֆիններ տանձով ու կեֆիրով	
										
									 
									
											Խնձորով ու կեֆիրով օլադիներ	
										
									