հավի բդիկ
թարգմանություն՝ на русском - куриная ножка, in English - chicken leg
Տարբեր երկրների ազգային խոհանոցում հավի բդիկն օգտագործվում է տարբեր կերպ ուտեստներ պատրաստելու համար: Այն թռչնամսի ամենայուղալի մասն է համարվում, այդ իսկ պատճառով էլ առանձնահատուկ համեղ է ստացվում հատկապես ջեռոցում եփված կամ խորոված բդիկը:
Սովորաբար, հավի բդիկը մատուցում են տարբեր կծու սոուսների հետ, որոնք էլ ավելի են ընդգծում վերջինիս համն ու յուրահատկությունը:
Այս համեղ բաղադրատոմսերն անպայման փորձել է պետք:
 
									
											Հավով ու բանջարեղենով ուտեստ	
										
									 
									
											Հավով ու պաստայով ուտեստ	
										
									 
									
											Աղցան Տիֆֆանիից	
										
									 
									
											Հավի  բդիկներ՝ շերտավոր խմորի մեջ	
										
									 
									
											Հավ ջեռոցում	
										
									 
									
											Հավ՝ խաղողի սոուսով	
										
									 
									
											Գրպանիկներ՝ հավի մսով ու սնկով	
										
									 
									
											Պրոֆիտրոլներ` հավի կծու աղցանով	
										
									 
									
											Նարնջով հավի բուդ	
										
									 
									
											Հավի բուդ բրնձով և բանջարեղենով	
										
									 
									
											Հավի բդիկներ լցոնված սնկով	
										
									 
									
											Շաուրմա	
										
									