ձվի դեղնուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный желток, in English - egg yolk
Ձվի դեղնուցն աչքի է ընկնում իր օգտակարությամբ. Այն պարունակում է A, D, E վիտամիններ, կալցիում, մագնիում, յոդ, ցինկ ու երկաթ, որոնց շնորհիվ դանդաղեցվում է օրգանիզմի ծերացումը, ինչպես նաև կարգավորում սիրտ-անոթային համակարգի աշխատանքը:
Ձվի դեղնուցի միավորիչ հատկություն ունի և խոհարարության մեջ օգտագործվում է ուտեստների բաղադրիչները միավորելու համար: Այն օգտագործում են կերակուրներ, աղցաններ, թխվածքներ ու սոուսներ պատրաստելու համար:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:
 
									
											Տորթ «Պանչո»	
										
									 
									
											Ամանորյա գլազուրապատ թխվածքաբլիթներ	
										
									 
									
											Եղևնի շերտավոր խմորով	
										
									 
									
											Թխվածք «Փարիզ-Բրեստ»	
										
									 
									
											Կարկանդակ «Շտիրլից»	
										
									 
									
											Պաղպաղակ ելակի սոուսով	
										
									 
									
											Հրեշտակային տորթ կիտրոնի կրեմով	
										
									 
									
											Թխվածք «Զատիկի ձու»	
										
									 
									
											Դեսերտ «Մոնբլան»	
										
									 
									
											Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ	
										
									 
									
											Փարիզյան դեսերտ	
										
									 
									
											Կարամելային դեսերտ	
										
									