ձվի սպիտակուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный белок, in English - egg white
Հավի ձուն առաջին անգամ սննդի մեջ օգտագործել են Հնդկաստանում: Սովորաբար, ձվի գունավորումը կախված է հավի տեսակից: Սպիտակուցի ու դեղնուցի հիանալի համադրության շնորհիվ այն օրգանիզմի համար շատ օգտակար մթերք է համարվում: Սպիտակուցը պարունակում է մի շարք ամինաթթուներ: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել երեխաներին, մարզիկներին, առողջ ապրելակերպի սիրահարներին:
Ձվի սպիտակուցն օգտագործում են թխվածքներ, բեզեներ, դեսերտներ պատրաստելու համար:
Շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման փորձել է պետք:
									
											Կաթնաշոռով տորթ	
										
									
									
											Շոկոլադե-վանիլային տորթ	
										
									
									
											Տիրամիսու	
										
									
									
											Շոկոլադե տորթ  “SACHER”	
										
									
									
											Տորթ բալի կրեմով և չիզքեյքի շերտով	
										
									
									
											Ընկույզով տորթ լիկյորի կրեմով	
										
									
									
											Կիտրոնով տորթ մերենգայով	
										
									
									
											Սրճային բեզե ջնարակով	
										
									
									
											Կուլիչ	
										
									
									
											Սլավոնական կուլիչ թթվասերով	
										
									
									
											Նարնջով կարկանդակ	
										
									
									
											Թխվածքաբլիթ “Ձվիկներ”