ձվի սպիտակուց

թարգմանություն՝ на русском - яичный белок, in English - egg white

Հավի ձուն առաջին անգամ սննդի մեջ օգտագործել են Հնդկաստանում: Սովորաբար, ձվի գունավորումը կախված է հավի տեսակից: Սպիտակուցի ու դեղնուցի հիանալի համադրության շնորհիվ այն օրգանիզմի համար շատ օգտակար մթերք է համարվում: Սպիտակուցը պարունակում է մի շարք ամինաթթուներ: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել երեխաներին, մարզիկներին, առողջ ապրելակերպի սիրահարներին:

Ձվի սպիտակուցն օգտագործում են թխվածքներ, բեզեներ, դեսերտներ պատրաստելու համար:

Շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման փորձել է պետք:

Կաթնաշոռով տորթ
Շոկոլադե-վանիլային տորթ
Տիրամիսու
Շոկոլադե տորթ “SACHER”
Տորթ բալի կրեմով և չիզքեյքի շերտով
Ընկույզով տորթ լիկյորի կրեմով
Կիտրոնով տորթ մերենգայով
Սրճային բեզե ջնարակով
Կուլիչ
Սլավոնական կուլիչ թթվասերով
Նարնջով կարկանդակ
Թխվածքաբլիթ “Ձվիկներ”
...10...1415