մաղադանոս

թարգմանություն՝ на русском - петрушка, in English - parsley

Մաղադանոսը հիմնականում որպես խավարտ է օգտագործվում։ Մատուցելուց 1 րոպե առաջ այն պետք է ավելացնել ուտեստի մեջ։ Գանգուր մաղադանոսը դառն է և քիչ բուրավետ, հարմար է աղցանների և ապուրների համար։ Իտալական մաղադանոսը (տափակատերև) շատ բուրավետ է և եփվելու ընթացքում պահպանում է իր բուրավետ հատկությունները։ Ինչպես նաև մաղադանոսը թարմացնում է շնչառությունը և օգնում է պայքարել սոխի և սխտորի հոտի դեմ, բարձրացնում է դիմադրողականությունը, A և C վիտամինների լավ աղբյուր է։

Մաղադանոսով կարող եք  կարտոֆիլ, մսային և բանջարեղենային ապուրներ ու ուտեստներ և գրիլ պատրաստել։

լոբով-ու-կարտոֆիլով-ուտեստ-1
Լոբով ու կարտոֆիլով բելոռուսական ուտեստ
բուլղարական-աղցան-1
Բուլղարական աղցան
լցոնված-լոլիկներ-1
Մսով լցոնած լոլիկներ
աղցան-11
Աղցան «Մազուրկա»
դդմիկով-ու-մսով-ուտեստ-1
Դդմիկով ու մսով նավակներ
մսով-սկիրլի-1
Մսով «Սկիրլի»
Գարնանային աղցան
կարկանդակ-1
Կարտոֆիլով կարկանդակ գյուղական ձևով
մսով-կարկանդակ-1
Մսով ու գազարով կարկանդակ
ֆրանսիական-աղցան-1
Կարտոֆիլով ֆրանսիական աղցան
Սպանախով-սպագետտի-1
Սպանախով սպագետտի
կարտոֆիլով-կարկանդակ-1
«Պլացինդա»՝ Կարտոֆիլով կարկանդակ
12...10...