մայոնեզ
թարգմանություն՝ на русском - майонез, in English - mayonnaise
Խոհարարության մեջ մայոնեզը շատ լայն կիրառություն ունի: Այն լինում է ցածր, միջին ու բարձր յուղայնության: Վերջինս իր մեջ պարունակում է А, В, E, F, PP վիտամիններ, ֆոսֆոր, երկաթ, կալիում, նատրիում, որոնց շնորհիվ էլ կարգավորում է իմունային համակարգի աշխատանքն ու նվազեցնում սրտային հիվանդությունների առաջացման վտանգը:
Այն կարող եք ձեռք բերել խանութներից կամ պատրաստել տնային պայմաններում: Մայոնեզը հրաշալի համադրվում է տաք ուտեստների հետ: Այն ավելացնում են սենդվիչների, աղցանների ու սոուսների մեջ:
Այս բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:
									
											Աղցան Միմոզա	
										
									
									
											Լյարդ՝ գյուղական ձևով	
										
									
									
											Քլաբ-սենդվիչ	
										
									
									
											Պրոֆիտրոլներ` հավի կծու աղցանով	
										
									
									
											Արագ պիցցա թավայի մեջ	
										
									
									
											Սմբուկով և լոլիկով խորտիկ	
										
									
									
											Արագ Աղցան Միմոզա	
										
									
									
											Աղցան Շերլոք	
										
									
									
											Կարմիր կաղամբով աղցան	
										
									
									
											Հավի մսով և մանդարինով աղցան	
										
									
									
											Կարմիր կաղամբով և չորահացով աղցան	
										
									
									
											Նարնջով և հավի մսով աղցան