մեղր

թարգմանություն՝ на русском - мёд, in English - honey

Մեղրը ստանում են մեղրատու բույսերի ծաղիկների նեկտարից։ Այն լինում է դեղնավուն և մուգ դեղնավուն, ինչպես նաև բնական և արհեստական: Հայտնի են բնական մեղրի հնդկացորենի, սպիտակ ակացիայի, արևածաղկի, բամբակի տեսակները: Արհեստական մեղրը ստանում են արհեստական եղանակով: Այն պարունակում է 20% ջուր, մինչև 30% սախարոզ, 50% գլյուկոզ և ֆրուկտոզ։

Մեղրը լայնորեն օգտագործում են մրսածության ժամանակ, ինչպես նաև ստամոքսի և սիրտ-անոթային համակարգի խանգարումների դեպքում:

Շատ համեղ են ստացվում մեղրով պատրաստված թխվածքները, դեսերտները, օշարակներն ու կրեմները:
Այս բաղադրատոմսերը կօգնեն Ձեզ համեղ կերակուրներ պատրաստել:

գազարով-կարկանդակ-1
Գազարով կարկանդակ
կոճապղպեղով-թխվածքաբլիթներ-1
Կոճապղպեղով թխվածքաբլիթներ
Ամանորյա-տնակ-1
Ամանորյա տնակ
քունջութով-կոզինախ
Քունջութով կոզինախ
բանանով-կարկանդակ
Բանանով պիրոգ
գրանոլա
Գրանոլա
համեղ-տոնածառ
Համեղ տոնածառ
ռուլետանման-թխվածքաբլիթներ
Ռուլետաձև թխվածքաբլիթներ
մեղրով իրիս
Մեղրով իրիս
վարսակի-փաթիլներով-դեսերտ-1
Վարսակի փաթիլներով ու ազնվամորիով դեսերտ
տանձով-մաֆին-1
Մաֆիններ տանձով ու կեֆիրով
դիետիկ-տորթ-մեղրով
Մեղրով դիետիկ տորթ
12...10...