մեղր
թարգմանություն՝ на русском - мёд, in English - honey
Մեղրը ստանում են մեղրատու բույսերի ծաղիկների նեկտարից։ Այն լինում է դեղնավուն և մուգ դեղնավուն, ինչպես նաև բնական և արհեստական: Հայտնի են բնական մեղրի հնդկացորենի, սպիտակ ակացիայի, արևածաղկի, բամբակի տեսակները: Արհեստական մեղրը ստանում են արհեստական եղանակով: Այն պարունակում է 20% ջուր, մինչև 30% սախարոզ, 50% գլյուկոզ և ֆրուկտոզ։
Մեղրը լայնորեն օգտագործում են մրսածության ժամանակ, ինչպես նաև ստամոքսի և սիրտ-անոթային համակարգի խանգարումների դեպքում:
Շատ համեղ են ստացվում մեղրով պատրաստված թխվածքները, դեսերտները, օշարակներն ու կրեմները:
Այս բաղադրատոմսերը կօգնեն Ձեզ համեղ կերակուրներ պատրաստել:
									
											Շոկոլադե օրիգինալ կեքս	
										
									
									
											Բանանով և կոկոսով պիրոգ	
										
									
									
											Խնձորով պիրոգ	
										
									
									
											Ամերիկյան բեյգլներ	
										
									
									
											Քունջութով և խուրմայով  շոկոլադե աղանդեր	
										
									
									
											Մեղրով տորթ	
										
									
									
											Կարամելացված տանձով կարկանդակ	
										
									
									
											Պիցցա-տորթ	
										
									
									
											Դիետիկ չիզքեյք	
										
									
									
											Շոկոլադապատ նուգա	
										
									
									
											Շոռակարկանդակ խտացրած կաթով	
										
									
									
											Գետնանուշով փախլավա