մեղր
թարգմանություն՝ на русском - мёд, in English - honey
Մեղրը ստանում են մեղրատու բույսերի ծաղիկների նեկտարից։ Այն լինում է դեղնավուն և մուգ դեղնավուն, ինչպես նաև բնական և արհեստական: Հայտնի են բնական մեղրի հնդկացորենի, սպիտակ ակացիայի, արևածաղկի, բամբակի տեսակները: Արհեստական մեղրը ստանում են արհեստական եղանակով: Այն պարունակում է 20% ջուր, մինչև 30% սախարոզ, 50% գլյուկոզ և ֆրուկտոզ։
Մեղրը լայնորեն օգտագործում են մրսածության ժամանակ, ինչպես նաև ստամոքսի և սիրտ-անոթային համակարգի խանգարումների դեպքում:
Շատ համեղ են ստացվում մեղրով պատրաստված թխվածքները, դեսերտները, օշարակներն ու կրեմները:
Այս բաղադրատոմսերը կօգնեն Ձեզ համեղ կերակուրներ պատրաստել:
									
											Մեղրով տորթ ”Ամանորյա”	
										
									
									
											Տնական փախլավա	
										
									
									
											Աղցան ”Կարապներ”	
										
									
									
											Թխվածքաբլիթ ”Զանգեր”	
										
									
									
											Կոճապղպեղով թխվածքաբլիթ ”Մարդուկ”	
										
									
									
											Թխվածք ”Տնակ”	
										
									
									
											Մեղրով տորթ	
										
									
									
											Խոզի միս “Տոնական”	
										
									
									
											Լեհական մեղրով տորթ	
										
									
									
											Շոկոլադե “Մեղրով տորթ”	
										
									
									
											Կոճապղպեղով թեյ	
										
									
									
											Լցոնված խնձոր