նարինջ
թարգմանություն՝ на русском - апельсин, in English - orange
Նարինջը ցիտրուսային մրգերից թերևս ամենատարածվածն է: Գոյություն ունի նարնջի շուրջ 300 տեսակ, որոնցից ամենահայտնին սովորական ու կարմիր տեսակներն են:
Այս միրգը պարունակում է A, Е, К, C և B խմբի վիտամիններ, որոնց շնորհիվ էլ նարինջն ունի հակավիրուսային հատկություններ ու համարվում է հակաբիոտիկներին փոխարինող միրգ:
Նարինջի միջուկն ու կեղևը լայնորեն օգտագործվում է խոհարարության մեջ: Նրանով պատրաստում են թխվածքներ, դեսերտներ, աղցաններ, ջեմեր ու օշարակներ: Այն հրաշալի համադրվում է լոբու ու մսային կերակուրների հետ:
Այս բաղադրատոմսերն անպայման դուր կգան Ձեզ:
									
											Նարնջով կեքս	
										
									
									
											Նուշով կոնֆետներ՝ նարնջի և սուրճի համով	
										
									
									
											Նարնջով քափքեյք	
										
									
									
											Նարինջով տորթ	
										
									
									
											Նարինջի կրեմով տորթ	
										
									
									
											Մեղրով տորթ ”Ամանորյա”	
										
									
									
											Օրիգինալ աղցան նարնջի մեջ	
										
									
									
											Կոճապղպեղով թեյ	
										
									
									
											Դդումի ջեմ	
										
									
									
											Զեֆիրով տաք շոկոլադ	
										
									
									
											Ձմերուկով սմուզի	
										
									
									
											Գլինտվեյն