նուռ

թարգմանություն՝ на русском - гранат, in English - garnet

Ավելորդ է խոսել նռան օգտակարարության մասին, քանի որ բժշկության մեջ շատ է օգտագործվում: Ծաղկումը տևում է մայիսից-օգոստոսը, իսկ պտուղը հասունանում է սեպտեմբերի վերջին։

Նուռը լայնորեն կիրառվում է խոհարարության մեջ: Այն օգտագործվում է աղցանների, թխվածքների ու դեսերտների մեջ: Նրանով պատրաստում են օշարակներ, ֆրեշեր, գինիներ: Վերջինս հրաշալի համադրվում է ձկնային, մսային ու բանջարեղենային կերակուրների հետ:

ամանորյա-աղցան-1
Ամանորյա աղցան
msov-@nkuyzov-nrov-axcan
Մսով և ընկույզով աղցան
Աղցան տավարի մսով և նռով
Աղցան հավի մսով և նռով
Աղցան լցոնված նրբաբլիթներով
Բազուկով և գազարով աղցան
Աղցան ”Նռան ապարանջան”
Նռան սոուս “Նարշարաբ”
Կարմիր կաղամբով աղցան