շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

Նուտելլայով-չիզքեյք-1
Նուտելլայով չիզքեյք
Մոկա-1
Սրճային տորթ «Մոկա»
Արջուկը-հյուսիսում-2
Տորթ «Արջուկը հյուսիսում»
Չիզքեյք-«Պրեմիերա»-1
Չիզքեյք «Պրեմիերա»
Ամանորյա-թխվածք-1
Ամանորյա թխվածք սպիտակ շոկոլադե կրեմով
Շոկոլադե-տարտ-1
Նուշով և կաթնային շոկոլադով տարտ
Չիզքեյք-«Բեյլիզ»-1
Չիզքեյք «Բեյլիզ»
Շոկոլադով-ու-մեղրով-տորթ-1
Շոկոլադով ու մեղրով տորթ
Ձկով-կարկանդակ-1
Ձկով կարկանդակ
Տորթ-Թռիչք-1
Տորթ «Թռիչք»
Նարնջով-ու-շոկոլադով-աղանդեր-1
Նարնջով ու շոկոլադով աղանդեր
Աղցան-Կովբոյ-1
Աղցան Կովբոյ
...10...2223...30...