շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

Շոկոլադե թխվածքաբլիթ`ճաքերով
Շոկոլադով եվ մեղրով տորթ
Տորթ «Սպարտակ»
Սալորով եղջյուրիկներ
Կանաչ ոլոռով և սպանախով պիրոգ
shokolade-krem-plombir
Շոկոլադե կրեմ-պլոմբիր
kokosi-qerukov-rulet
Թխվածքաբլիթով և կոկոսի քերուկով ռուլետ
shokoladov-kakachi-sermov-tort
Շոկոլադով և կակաչի սերմով տորթ
tort-iris
Տորթ ”Իրիս”
marmeladov-yeghjyurner
Մարմելադով եղջյուրներ
bananov-shokoladov-bulki
Բանանով և շոկոլադով բուլկի
haxarjov-cheescake
Հաղարջով չիզքեյք
...10...2930...40...