շաքարի փոշի
թարգմանություն՝ на русском - сахарная пудра, in English - powdered sugar
Շաքարի փոշին ստացվում է շաքարավազի մանրեցումից: Սովորաբար այն լինում է շատ մանր, մի փոքր ավելի մեծ ու միջին մանրության: Շաքարի փոշին արագ է լուծվում և հիմնականում օգտագործվում է այն աղանդերի մեջ, որոնց պատրաստման ժամաակը կարճ է: Վերջինս շատ հարմար է օգտագործել կրեմների մեջ, քանի որ ապահովում է առավել նուրբ կոնսիստենցիա:
Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Այն պարունակում է կալիում, կալցիում, երկաթ և նատրում: Վերջինս օգտագործում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ: Հիմնականում շաքարի փոշին ավելացնում են թխվածքների, գլազուրների ու կոնֆետների մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել շաքարի փոշի:
									
											Տարտ եփած կրեմով և ազնվամորիով	
										
									
									
											Շոկոլադե տորթ Ջեյմի Օլիվերից	
										
									
									
											Ջեմով թխվածքներ	
										
									
									
											Ելակով ժելե	
										
									
									
											Նուշով շոկոլադե տորթ բալով	
										
									
									
											Չիզքեյք ՛՛Մանգո՛՛	
										
									
									
											Կեքս խտացրած կաթով	
										
									
									
											Տորթ – սուֆլե ազնվամորիով	
										
									
									
											Շոկոլադե աղանդեր	
										
									
									
											Շոկոլադե կարկանդակներ կոկոսային միջուկով	
										
									
									
											Տիրամիսու	
										
									
									
											Մայոնեզի բաղադրատոմս