շաքարի փոշի
թարգմանություն՝ на русском - сахарная пудра, in English - powdered sugar
Շաքարի փոշին ստացվում է շաքարավազի մանրեցումից: Սովորաբար այն լինում է շատ մանր, մի փոքր ավելի մեծ ու միջին մանրության: Շաքարի փոշին արագ է լուծվում և հիմնականում օգտագործվում է այն աղանդերի մեջ, որոնց պատրաստման ժամաակը կարճ է: Վերջինս շատ հարմար է օգտագործել կրեմների մեջ, քանի որ ապահովում է առավել նուրբ կոնսիստենցիա:
Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Այն պարունակում է կալիում, կալցիում, երկաթ և նատրում: Վերջինս օգտագործում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ: Հիմնականում շաքարի փոշին ավելացնում են թխվածքների, գլազուրների ու կոնֆետների մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել շաքարի փոշի:
									
											Կոկոսով ամանորյա տորթ	
										
									
									
											Կաթնաշոռով բլանմանժե	
										
									
									
											Շոկոլադե թխվածքաբլիթներ	
										
									
									
											Մուսս Մոկկա	
										
									
									
											Անանասով տորթ	
										
									
									
											Տորթ “Շվարցվալդ”	
										
									
									
											Ռուլետ “Տրյուֆել”	
										
									
									
											Սիննաբոն դարչինով	
										
									
									
											Պաղպաղակ տորթ “Տիրամիսու”	
										
									
									
											Թխվածքաբլիթ Ժպիտ	
										
									
									
											Շոկոլադե մինի ռուլետներ	
										
									
									
											Ելակով աղանդեր