շաքարի փոշի
թարգմանություն՝ на русском - сахарная пудра, in English - powdered sugar
Շաքարի փոշին ստացվում է շաքարավազի մանրեցումից: Սովորաբար այն լինում է շատ մանր, մի փոքր ավելի մեծ ու միջին մանրության: Շաքարի փոշին արագ է լուծվում և հիմնականում օգտագործվում է այն աղանդերի մեջ, որոնց պատրաստման ժամաակը կարճ է: Վերջինս շատ հարմար է օգտագործել կրեմների մեջ, քանի որ ապահովում է առավել նուրբ կոնսիստենցիա:
Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Այն պարունակում է կալիում, կալցիում, երկաթ և նատրում: Վերջինս օգտագործում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ: Հիմնականում շաքարի փոշին ավելացնում են թխվածքների, գլազուրների ու կոնֆետների մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել շաքարի փոշի:
									
											Թխվածք «Մրջնաբույն»	
										
									
									
											Ջնարակապատ փքաբլիթ	
										
									
									
											Տորթ “Red Velvet”	
										
									
									
											Դեղձով պուդինգ	
										
									
									
											Թխվածքաբլիթ Սրտիկ	
										
									
									
											Տորթ Վիկտորիա	
										
									
									
											Ընկույզով տորթ	
										
									
									
											Սպիտակ շոկոլադով ըմպելիք	
										
									
									
											Թխվածքաբլիթ Սուրճի հատիկ	
										
									
									
											Ելակով տորթ “Նրբություն”	
										
									
									
											Ելակով ռուլետ	
										
									
									
											Տորթ Մոցարտ