ոլոռ
թարգմանություն՝ на русском - горох, in English - pea
Ոլոռի հայրենիքը հին Եգիպտոսն է, որտեղ էլ առաջին անգամ հասկացել են այս մթերքի կարևորությունն ու սննդարարությունը: Այն պարունակում է մեծ քանակությամբ սպիտակուցներ, ցինկ, ինչպես նաև B և K խմբի վիտամիններ:
Ոլոռն օգտագործում են պահածոյացված, թարմ և սառեցված վիճակում: Պետք է ուշադրություն դարձնել, որ պահածոյացված ոլոռն ունենա առողջ գույն և չոր չլինի:
Ոլոռը լայնորեն օգտագործում են ապուրներ, կրեմ-ապուրներ, կարկանդակներ ու աղցաններ պատրաստելու մեջ:
Այս համեղ բաղադրատոմսերը դուր կգան ինչպես Ձեզ, այնպես էլ Ձեր ընտանիքի անդամներին:
									
											Պահածոյացրած ոլոռ ձմռան համար	
										
									
									
											Կանաչ ոլոռով և սպանախով պիրոգ	
										
									
									
											Վինեգրետ ջեռոցում	
										
									
									
											Բրինձ բանջարեղենով	
										
									
									
											Մսով ռուլետ բրնձով և բանջարեղենով	
										
									
									
											Տարտալետկա ոլոռից՝ լցոնված կաթնաշոռով	
										
									
									
											Աղցան սնկով և բազուկով	
										
									
									
											Պերլովկա մսով և սնկով	
										
									
									
											Ձվով բրինձ չինական ձևով	
										
									
									
											Իտալական ուտեստ «Տիմբալ» սմբուկով	
										
									
									
											Բանջարեղենային սոթե կանաչ ոլոռով	
										
									
									
											Ապուր հավի մսի գնդիկներով