պանիր

թարգմանություն՝ на русском - сыр, in English - Chees

Պանիրը կաթից պատրաստվող սննդամթերք է, որին նաև անվանում են «խոհանոցի արքա»: Պանրի սննդային արժեքը պայմանավորված է սպիտակուցների, կաթնայուղի, ամինաթթուների, A, B և PP վիտամինների, կալցիումի և ֆոսֆորի աղերի պարունակությամբ։
Պանրի պատրաստման մեջ մեծ դերակատարություն ունի մի քանի պայման`
Կաթի տեսակը. պանրի պատրաստման մեջ կաթը մեծ նշանակությունը ունի: Կովի կաթը ամենանուրբն է` սերուցքային, քաղցրավուն բույրով, ինչն էլ պանրին հաճելի բույր է հաղորդում։
Արտադրող երկիրը. կարևոր է այն երկիրը, որտեղ առաջինն են բացահայտել և արտադրել պանիրը։
Հնեցումը. հնեցման ժամանակ պանիրները դառնում են հատիկային, հարթ, փխրուն կամ կրեմային: Քիչ հնեցված պանիրները փափուկ են։

Աշխարհում հայտնի են պանիրների տարբեր տեսակները, որոնք ունեն իրենց յուրահատուկ համն ու բույրը:
Պանիրը լայնորեն օգտագործվում է խոհարարության մեջ: Նրանով պատրաստումե ն կարկանդակներ, աղցաններ, տաք ուտեստներ: Այն ավելացնում են պիցցաների ու խաչապուրիների մեջ:
Համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման պետք է փորձեք:

Պանրով-ու-ընկուզեղենով-բլիթներ-1
Պանրով ու ընկույզով կարկանդակ
Հավի-կրծքամիս-1
Հավի կրծքամիս սնկով ու պանրով
սպիտակ-սոուս-1
Սպիտակ սոուս պիցցայի համար
կարկանդակ-11
Խոզապուխտով ու հավի մսով կարկանդակ
Հավով-գալանտին-1
Հավով գալանտին
կարկանդակ-1
Պանրով ու խոզապուխտով կարկանդակներ
Լավաշով-նախուտեստ-1
Լավաշով նախուտեստ
Կարտոֆիլով-վաֆլիներ-1
Կարտոֆիլով ու պանրով վաֆլիներ
Հավի-կոտլետներ-1
Հավի կոտլետներ կանաչ միջուկով
Խոզի-միսն-անանասի-մեջ-1
Խոզի միսն անանասի մեջ
նանասով-ու-սնկով-աղցան-1
Անանասով ու սնկով աղցան
Աղցան-Տիֆֆանիից-1
Աղցան Տիֆֆանիից
...45...10...