ռեհան
թարգմանություն՝ на русском - базилик, in English - basil
Ռեհանի հայրենիքը Հնդկաստանն է: Այն աչքի է ընկնում է իր անուշաբուրությամբ: Որոշ տեսակներ ունեն դափնու տերևի նման սուր բույր, իսկ որոշներին բնորոշ է մեղմ բույրը:
Ռեհանը խոհարարության մեջ օգտագործում են թարմ և չորացված վիճակում: Այն ավելացնում են աղցանների, ապուրների, սոուսների ու խմիչքների մեջ: Բացի այդ ռեհանը համադրվում է նաև այլ կանաչիների՝ մաղադանոսի, սպանախի, համեմի ու թարխունի հետ:
Այստեղ կգտնեք այն բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է ռեհան:
 
									
											Աղցան «Կապրեզե»	
										
									 
									
											Պաղպաղակ ելակի սոուսով	
										
									 
									
											Լոլիկի մածուկով պերլոտտո	
										
									 
									
											Տավարի մսով ռուլետ՝ լցոնված լոլիկով և պանրով	
										
									 
									
											Բանջարեղենով ապուր	
										
									 
									
											Ազնվամորիով ու բանանով ըմպելիք	
										
									 
									
											Լոլիկի մածուկով սոուս	
										
									 
									
											Կարկանդակ «Արև»	
										
									 
									
											Սպիտակ սոուս պիցցայի համար	
										
									 
									
											Ընկույզով ու ֆետա պանրով գնդիկներ	
										
									 
									
											Հնդկահավով ռուլետ	
										
									 
									
											Սոուս պեստո	
										
									