սամիթ
թարգմանություն՝ на русском - укроп, in English - dill
Այս կանաչին հայտնի է իր առողջարար հատկություններով, այդ իսկ պատճառով էլ վերջինս օգտագործում են բուսաբուժության մեջ: Այն օգտակար է մասնավորապես երիկամների համար:
Սամիթը խոհարարության մեջ ունի իր տեղն ու նշանակությունը: Նրանով համեմում են թե տաք, թե սառը ապուրները, ավելացնում աղցանների, կարկանդակների, ամենատարբեր խճողակների մեջ: Սամիթով պատրաստում են նաև զովացուցիչ ըմպելիքներ:
Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սամիթ:
									
											Կաթնաշոռով պիրոգ «Պլացինդա»	
										
									
									
											Բուլղարական սառը ապուր վարունգով	
										
									
									
											Սխտորով հացիկներ ապուրի համար	
										
									
									
											Սկումբրիա գրիլի վրա	
										
									
									
											Կոտլետներ հավի մսով և սնկով	
										
									
									
											Տաք բուտերբրոդ ձվով	
										
									
									
											Չեբուրեկի	
										
									
									
											Տապակած ծաղկակաղամբ թթվասերային սոուսով	
										
									
									
											Կարտոֆիլ լցոնված կաթնաշոռային միջուկով	
										
									
									
											Հունական աղցան	
										
									
									
											Ապուր հավի մսի գնդիկներով	
										
									
									
											Աղցան տավարի լեզվով