սխտոր

թարգմանություն՝ на русском - чеснок, in English - garlic

Սխտորը լայնորեն օգտագործվում է խոհանոցում: Սովորաբար օգտագործում են որպես համեմունք դժվար մարսվող կերակուրների հետ: Սխտորն օգտագործվում է թարմ վիճակում և սննդին տալիս է ախորժելի բույր և համ:
Սխտորը օգտագործվում է նաև բժշկության մեջ: Այն ոչնչացնում է մի շարք հիվանդությունները և պաշտպանում է համաճարակային հիվանդություններից: Սխտորը համարվում է կերակրի անբաժան մասը: Հրեաները անգամ այն անվանում են սուրբ ուտելիք: Այն որոշ չափով իջեցնում է զարկերակային ճնշումը և առաջացնում է քնելու ցանկություն:

Բաղադրատոմսեր, որոնք անբաժան են Ձեր խոհանոցից:

Տապակած-սմբուկ
Տապակած սմբուկ պանրով
Տեֆտելիներ-1
Տեֆտելիներ ջեռոցում
սոուս պեստո
Սոուս պեստո
իտալական ապուր
«Մինեստրոնե»՝ իտալական ապուր
դոֆինե կարտոֆիլ
Դոֆինե կարտոֆիլ ջեռոցում
հավի կոտլետներ
Հավի կոտլետներ՝ հալած պանրով
Պրոֆիտրոլներ հավի կծու աղցանով
Պրոֆիտրոլներ` հավի կծու աղցանով
կարմիր լոբով սոուս
Կարմիր լոբով սոուս
Սմբուկով և լոլիկով խորտիկ
Էնչիլադա հավով
Շամպինիոնով ապուր-պյուրե
Կորեական աղցան՝ վարունգով
...78...10...