սոդա
թարգմանություն՝ на русском - сода, in English - baking soda
Սոդան հայտնի է դեռ հնագույն ժամանակներից: Այն օգնում է խմորին լավ բարձրանալ և նուրբ համ ունենալ: Սոդան օգտագործում են նաև խմիչքների գազավորման նպատակով:
Սոդան ոչ միայն չի վնասում օրգանիզմը, այլև հեռու է պահում մի շարք անցանկալի հիվանդություններից: Իսկ վերջինիս քիչ քանակությամբ օգտագործման դեպքում օրգանիզմում առաջանում է նատրիումի պակաս:
Սոդան կատարում է նաև մաքրող ֆունկցիա. երբեմն օգտագործում են մրգեր և բանջարեղեններ լվանալու ժամանակ:
Այստեղ կգտնեք Ձեզ անհրաժեշտ ամենաախորժելի բաղադրատոմսերը, որտեղ օգտագործվել է սոդա:
									
											Կաթնաշոռով փքաբլիթներ	
										
									
									
											Դդումով տորթ	
										
									
									
											Տորթ բանանով	
										
									
									
											Տորթ Հրաշք	
										
									
									
											Տնական պանիր կաթնաշոռից	
										
									
									
											Էքստրա շոկոլադե տորթ	
										
									
									
											Շոկոլադե թխվածքներ վանիլային կրեմով	
										
									
									
											Շոկոլադե-մեղրային տորթ ազնվամորիով	
										
									
									
											Մեղրով տորթ հապալասի կրեմով	
										
									
									
											Արագ գաթա	
										
									
									
											Կարկանդակ ”Puffed Pancake”	
										
									
									
											Կաթնաշոռով տորթ թավայի մեջ