սոդա
թարգմանություն՝ на русском - сода, in English - baking soda
Սոդան հայտնի է դեռ հնագույն ժամանակներից: Այն օգնում է խմորին լավ բարձրանալ և նուրբ համ ունենալ: Սոդան օգտագործում են նաև խմիչքների գազավորման նպատակով:
Սոդան ոչ միայն չի վնասում օրգանիզմը, այլև հեռու է պահում մի շարք անցանկալի հիվանդություններից: Իսկ վերջինիս քիչ քանակությամբ օգտագործման դեպքում օրգանիզմում առաջանում է նատրիումի պակաս:
Սոդան կատարում է նաև մաքրող ֆունկցիա. երբեմն օգտագործում են մրգեր և բանջարեղեններ լվանալու ժամանակ:
Այստեղ կգտնեք Ձեզ անհրաժեշտ ամենաախորժելի բաղադրատոմսերը, որտեղ օգտագործվել է սոդա:
									
											Կաթնաշոռով տորթ	
										
									
									
											Մեղրով տորթ ընկույզով	
										
									
									
											Տորթ Զատիկ	
										
									
									
											Թխվածքաբլիթ “Ձվիկներ”	
										
									
									
											Բրոկոլիով և սնկով կարկանդակ	
										
									
									
											Տորթ «Սպարտակ»	
										
									
									
											Նարինջով և բանանով տորթ	
										
									
									
											Շոկոլադե օրիգինալ կեքս	
										
									
									
											Ժելեով տորթ	
										
									
									
											Շոկոլադե կեքս պիստակով	
										
									
									
											Վանիլային քափքեյք շոկոլադե կրեմով	
										
									
									
											Տորթ Սրտիկ