վարունգ
թարգմանություն՝ на русском - огурец, in English - cucumber
Այն համեղ բանջարեղենի հայրենիքը Հնդկաստանն է: Իր թարմեցնող, անուշաբույր ու օգտակար հատկությունների շնորհիվ օգտագործվում է ինչպես բժշկության, կոսմետոլոգիայի, այնպես էլ խոհարարության մեջ: Այն աճեցնում են բաց ու փակ տարածքներում, ինչպես նաև տնային պայմաններում:
Խոհարարության մեջ այն օգտագործվում է թարմ և մարինացված վիճակում: Վարունգից պատրաստում են աղցաններ, ապուրներ ու բանջարեղենային կերակուրներ, այն հրաշալի համադրվում է նաև թանի հետ: Վարունգ կարող եք ձեռք բերել մայիս-հոկտեմբեր ամիսներին:
Այս բաղադրատոմսերն անպայման դուր կգան Ձեզ:
									
											Ձվով և խոզապուխտով աղցան	
										
									
									
											Հավի մսով աղցան Լեդի	
										
									
									
											Սոուս “Թարթար”	
										
									
									
											Հունական աղցան	
										
									
									
											Ռոլլ սենդվիչ	
										
									
									
											Բանջարեղենով ռուլետ	
										
									
									
											Լավաշով ռուլետ	
										
									
									
											Բանջարեղենով աղցան	
										
									
									
											Կաղամբով աղցան	
										
									
									
											Ծովախեցգետնի ձողիկներով աղցան	
										
									
									
											Մսով և վարունգով աղցան	
										
									
									
											“Զմրուխտե” աղցան