փխրեցուցիչ
թարգմանություն՝ на русском - разрыхлитель теста, in English - baking powder
Փխրեցուցիչը, ինչպես և սոդան, օգնում է թխվածքին ավելի լավ բարձրանալ, ունենալ նուրբ և թեթև կառուցվածք:
Վաճառվում է բոլոր խանութներում՝ վանիլինի և այլ համեմունքերի բաժնում:
Փխրեցուցիչ կարելի է պատրաստել նաև տան այմաններում: Դրա համար պետք է խառնեք 4 թ/գդ ալյուրը, 2 թ/գդ սոդան և 1 թ/գդ լիմոնի աղը (կիտրոնաթթուն): Գերադասելի է կիտրոնաթթուն փոշիացնել, եթե այն ավելի մեծ բյուրեղներով է: Պատրաստելուց հետո պետք է օգտագործել տվյալ թխվածքի համար նախատեսված չափաքանակը:
									
											Կիտրոնով պիրոգ շտրեյզելով	
										
									
									
											Բանանով քափքեյք	
										
									
									
											Տորթ ՛՛Գերան՛՛	
										
									
									
											Շոկոլադե քափքեյք	
										
									
									
											Պանրով և նրբերշիկով կարկանդակ	
										
									
									
											Գազարով տորթ	
										
									
									
											Ելակով տորթ	
										
									
									
											Շոկոլադե տորթ բանանով	
										
									
									
											Ընկույզով տորթ բանանով և անանասով	
										
									
									
											Հատապտղային շոկոլադե տորթ	
										
									
									
											Տորթ “Caprice”	
										
									
									
											Կանաչ սոխով և ձվով կարկանդակ