փխրեցուցիչ
թարգմանություն՝ на русском - разрыхлитель теста, in English - baking powder
Փխրեցուցիչը, ինչպես և սոդան, օգնում է թխվածքին ավելի լավ բարձրանալ, ունենալ նուրբ և թեթև կառուցվածք:
Վաճառվում է բոլոր խանութներում՝ վանիլինի և այլ համեմունքերի բաժնում:
Փխրեցուցիչ կարելի է պատրաստել նաև տան այմաններում: Դրա համար պետք է խառնեք 4 թ/գդ ալյուրը, 2 թ/գդ սոդան և 1 թ/գդ լիմոնի աղը (կիտրոնաթթուն): Գերադասելի է կիտրոնաթթուն փոշիացնել, եթե այն ավելի մեծ բյուրեղներով է: Պատրաստելուց հետո պետք է օգտագործել տվյալ թխվածքի համար նախատեսված չափաքանակը:
									
											Պահքային թխվածքաբլիթ լոլիկի հյութով	
										
									
									
											Դդումով կեքս	
										
									
									
											Բրաունի բանանով և պնդուկով	
										
									
									
											Շոկոլադե թխվածքաբլիթ կոկոսի միջուկով	
										
									
									
											Ջեմով մինի – բիսկվիթներ	
										
									
									
											Թավշյա շոկոլադե կեքս նարնջի համով	
										
									
									
											Տորթ “Թռչնի կաթ”	
										
									
									
											Կաղամբով կարկանդակ	
										
									
									
											Բալով շոկոլադե կեքս	
										
									
									
											Ֆրանսիական կարկանդակ ”Quiche”	
										
									
									
											Խնձորով շոկոլադապատ կարկանդակ	
										
									
									
											Խնձորով և կաթնաշոռով ոլորահաց