դափնու տերև (лавровый лист)

թարգմանություն՝ на русском - лавровый лист, in English - bay leaf

Դափնու տերևն ամենատարածված համեմունքներից մեկն է: Այն ունի մեղմ  հոտ և դառը համ: Ճաշատեսակների մեջ օգտագործում են թարմ և չորացրած վիճակում, ինչպես նաև մեծ տարածում ունի դափնու տերևի փոշին:

Դափնետերևն օգտագործում են ապուրների, մսային, ձկնային կերակրատեսակների ու  բանջարեղենային աղցաններին մեջ, սակայն  երբեմն այն օգտագործում են դեսերտներ և ըմպելիքներ պատրաստելու համար:

Հիշեք, որ դափնու տերևը կերակուրների մեջ երկար չի կարելի թողնել. 10-15 րոպեից այն պետք է հանել, այլապես կարող է դառնություն հաղորդել:

Ստորև ներկայացված են բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ առկա է դափնու տերև.

ոսպով-պելմեններ
Ոսպով պահքային պելմեններ
աղցան-եղևնի
Ամանորյա աղցան «Եղևնի»
աղցան-ուզբեկական
Աղցան «Ուզբեկական»
ազու-թաթարական-եղանակով-1
Ազու թաթարական եղանակով
խոզապուխտով-սպագետտի-1
Սպագետտի պանրով ու խոզապուխտով
Հավով-ու-պաստայով-ուտեստ-1
Հավով ու պաստայով ուտեստ
ապուր-սոուս-1
Հավով ու սնկով սոուս-ապուր
Խոզի-միսը-տնական-ձևով-1
Խոզի միսը տնական ձևով
ապուր խարչո
Ապուր Խարչո՝ տնական ձևով
Ձկնապուր իշխանով
kartofilov-krem-apur
Կարտոֆիլով կրեմ-ապուր
Պելմենի կանաչիով
12...