կաղամբ

թարգմանություն՝ на русском - капуста, in English - cabbage

Ինչպես համաշխարհյի, այնպես էլ հայկական խոհանոցում կաղամբը շատ է օգտագործվում: Նրա բուժիչ հատկությունների մասին շատերը գիտեն: Բացի առողջարար լինելուց այն շատ համեղ է: Կաղամբն օգտագործում են թարմ, պահածոյացված, խաշած ու տապակած վիճակում: Այն անփոխարինելի է աղցանների ու մի շարք բանջարեղենային ուտեստների պատրաստման գործում:  Կաղամբի մեջ են փաթաթում ամենատարբեր խճողակներն ու անզուգական համ փոխանցում վերջիններիս:
Ներկայացնենք կաղամբով պատրաստված կերակրատեսակներ:

Արագ կարկանդակ
Աղցան հավի կրծքամսով և բանջարեղենով
Աղցան մարինացված բանջարեղենով
Շաուրմա
Կարտոֆիլով և մսով ջեռեփուկ
Թթու դրած կաղամբ գազարով
Դդումով կարկանդակներ մսային միջուկով
Կաղամբով կոտլետներ
Թեթև աղցան վարունգով
Պեկինյան կաղամբով աղցան
Պեկինյան կաղամբով և լոլիկով աղցան
Աղցան ”Ծովային”
...23...