կեֆիր

թարգմանություն՝ на русском - кефир, in English - yogurt milk

Կեֆիրն ամբողջ աշխարհում լայն տարածում ունի, սակայն Հայաստանում վերջինիս փոխարինիչը՝ մածունը, առավել սիրված է: Կաթնամթերքների սիրահարներին խորհուրդ է տրվում նախաճաշին կեֆիր խմել: Վերջինս շատ օգտակար է օրգանիզմի ու առողջության համար: Այն լինում է 1.0 %, 2,5 % և 3.0 % յուղայնությամբ և հաճախ օգտագործվում է ամենատարբեր դիետաների ժամանակ: Կեֆիրը հիանալի համադրվում է մրգերի ու հատապտուղների հետ ու դառնում շատ համեղ ըմպելիք ինչպես երեխաների, այնպես էլ մեծահասակների համար:

Այն կարող եք ավելացնել նաև շոգեխաշվող մսի, ձկան ու կարտոֆիլի մեջ, դարձնելով վերջիններիս անչափ համեղ ու փափուկ:
Ստորև Ձեզ ենք ներկայացնում կեֆիրով պատրաստվող կերակուրների ու ըմպելիքների բաղադրատոմսերը:

սրճային-տորթ-1
Սրճային տորթ
կարկանդակ-1
Կաղամբով կարկանդակ
տորթ-շախմատ-1
Տորթ «Շախմատ»
Շոկոլադե-տորթ-1
Շոկոլադե տորթ
Կեքս-արջուկ-1
Կեքս «Արջուկ»
Ձկով-կարկանդակ-1
Ձկով կարկանդակ
Սրճային-պիրոգ-1
Սրճային պիրոգ
պիրոգ-1
Պանրով ու խոզապուխտով պիրոգ
Կեֆիրով ապուր
Նրբերշիկ` շերտավոր խմորի մեջ
@nkuyzov-tort
Ընկույզով տորթ
marmarya-txvacqablit
Մարմարյա թխվածքաբլիթ
...23...