ձվի սպիտակուց

թարգմանություն՝ на русском - яичный белок, in English - egg white

Հավի ձուն առաջին անգամ սննդի մեջ օգտագործել են Հնդկաստանում: Սովորաբար, ձվի գունավորումը կախված է հավի տեսակից: Սպիտակուցի ու դեղնուցի հիանալի համադրության շնորհիվ այն օրգանիզմի համար շատ օգտակար մթերք է համարվում: Սպիտակուցը պարունակում է մի շարք ամինաթթուներ: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել երեխաներին, մարզիկներին, առողջ ապրելակերպի սիրահարներին:

Ձվի սպիտակուցն օգտագործում են թխվածքներ, բեզեներ, դեսերտներ պատրաստելու համար:

Շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման փորձել է պետք:

Թխվածք կիտրոնով
Էկլերներ բեզեով
Բեզե սերուցքային միջուկով
Տորթ «Esterházy» նուշով
Քաղցրաբլիթներ
Մակարոնս
Ծիրանով տորթ
Տորթ զոլավոր բիսկվիթով
Տորթ «Տանձը կարամելի մեջ»
Շտրեյզելյան տորթ
Չիզքեյք բեզեով
Տարտ վանիլային կրեմով և բալով
...78...10...