մաղադանոս

թարգմանություն՝ на русском - петрушка, in English - parsley

Մաղադանոսը հիմնականում որպես խավարտ է օգտագործվում։ Մատուցելուց 1 րոպե առաջ այն պետք է ավելացնել ուտեստի մեջ։ Գանգուր մաղադանոսը դառն է և քիչ բուրավետ, հարմար է աղցանների և ապուրների համար։ Իտալական մաղադանոսը (տափակատերև) շատ բուրավետ է և եփվելու ընթացքում պահպանում է իր բուրավետ հատկությունները։ Ինչպես նաև մաղադանոսը թարմացնում է շնչառությունը և օգնում է պայքարել սոխի և սխտորի հոտի դեմ, բարձրացնում է դիմադրողականությունը, A և C վիտամինների լավ աղբյուր է։

Մաղադանոսով կարող եք  կարտոֆիլ, մսային և բանջարեղենային ապուրներ ու ուտեստներ և գրիլ պատրաստել։

snkov-axcan
Սնկով աղցան
utest-msov-buyn
Ուտեստ ”Մսով բույն”
vinegret-jerocum
Վինեգրետ ջեռոցում
naxsherov-dzu
Նախշերով ձու
snkov-pirog
Սնկով պիրոգ
snkov-kotlet
Սնկով կոտլետ
bekonov-kartofil
Բեկոնով կարտոֆիլ
kurze
Մսով ”Կուրզե”
lahmajo
Լահմաջո
lconvac-shampinion
Լցոնված շամպինիոն
havi-msov-snkov-blit-
Հավով և սնկով բլիթ
shampinion-mexri-marinadov
Շամպինիոն մեղրի մարինադով
...45...10...