մաղադանոս

թարգմանություն՝ на русском - петрушка, in English - parsley

Մաղադանոսը հիմնականում որպես խավարտ է օգտագործվում։ Մատուցելուց 1 րոպե առաջ այն պետք է ավելացնել ուտեստի մեջ։ Գանգուր մաղադանոսը դառն է և քիչ բուրավետ, հարմար է աղցանների և ապուրների համար։ Իտալական մաղադանոսը (տափակատերև) շատ բուրավետ է և եփվելու ընթացքում պահպանում է իր բուրավետ հատկությունները։ Ինչպես նաև մաղադանոսը թարմացնում է շնչառությունը և օգնում է պայքարել սոխի և սխտորի հոտի դեմ, բարձրացնում է դիմադրողականությունը, A և C վիտամինների լավ աղբյուր է։

Մաղադանոսով կարող եք  կարտոֆիլ, մսային և բանջարեղենային ապուրներ ու ուտեստներ և գրիլ պատրաստել։

Կարմիր լոբով աղցան
Աղցան կաղամբով և կակաչի սերմերի լցոնով
Կարտոֆիլով ռուլետ
Վրացական ապուր «Խարչո»
Լոբով և սնկով ապուր հացի մեջ
Կարտոֆիլով “Կակաչներ”
Անգլիական նախաճաշ
Չեբուրեկի կարտոֆիլով և սնկով
Եգիպտացորենով և սնկով ռուլետ
Հավի մսով իտալական ապուր
Պաստա Կարբոնարա
Հավի մսով և սնկով շտրուդել
...910...