մեխակ

թարգմանություն՝ на русском - гвоздика, in English - carnation

Մեխակն արևադարձային մեխակ ծառի չբացված բողբոջն է, որը վերամշակման է ենթարկվում ու օգտագործվում խոհարարության մեջ ինչպես տաք կերակուրները համեմելու, այնպես էլ դեսերտներին հաճելի համ հաղորդելու համար:

Նրանով պատրաստում են մարինադներ, մսային ու ձկնային կերակուրներ ու ապուրներ: Քաղցր դեսերտներ, կոմպոտներ, պուդինգ պատրաստելու համար, մեխակին խառնում են մի փոքր դարչին:

Մեխակը սև պղպեղի հետ համադրելիս, կարող եք օգտագործել գառան և խոզի մսերը մարինացնելու համար:

Հիշեք, որ ապուրներին ու սոուսներին մեխակ պետք է ավելացնել պատրաստ լինելուց 3-4 րոպե առաջ, որպեսզի այն պահպանի իր համն ու բույրը:

Ամանորյա թխվածքաբլիթներ 
Բակլավա
Քաղցրաբլիթներ
Գազարով չիզքեյք
Մարինացված սկումբրիա
Մեղրով տանձ շերտավոր խմորի մեջ
Սոյայի սոուսով մարինացված բադ ջեռոցում
Գրոգ սև թեյով
Խնձորով փախլավա
Դասական լազանյա
Խոզի փափկամիսը համեմունքներով
Թխվածքաբլիթ “Ձվիկներ”
...23