մեխակ

թարգմանություն՝ на русском - гвоздика, in English - carnation

Մեխակն արևադարձային մեխակ ծառի չբացված բողբոջն է, որը վերամշակման է ենթարկվում ու օգտագործվում խոհարարության մեջ ինչպես տաք կերակուրները համեմելու, այնպես էլ դեսերտներին հաճելի համ հաղորդելու համար:

Նրանով պատրաստում են մարինադներ, մսային ու ձկնային կերակուրներ ու ապուրներ: Քաղցր դեսերտներ, կոմպոտներ, պուդինգ պատրաստելու համար, մեխակին խառնում են մի փոքր դարչին:

Մեխակը սև պղպեղի հետ համադրելիս, կարող եք օգտագործել գառան և խոզի մսերը մարինացնելու համար:

Հիշեք, որ ապուրներին ու սոուսներին մեխակ պետք է ավելացնել պատրաստ լինելուց 3-4 րոպե առաջ, որպեսզի այն պահպանի իր համն ու բույրը:

Շոկոլադե օրիգինալ կեքս
Խնձորով տաք սիդր
Ձուկ իշխան ֆրանսիական ձևով
Խոզի բուդ ծիրանաջեմի մարինադով
Թխվածք ”Տնակ”
Խոզի միս “Տոնական”
Խնձորով թեյ
Ընկույզով տորթ նրբաբլիթներից
Գլինտվեյն
...23