նարինջ

թարգմանություն՝ на русском - апельсин, in English - orange

Նարինջը ցիտրուսային մրգերից թերևս ամենատարածվածն է: Գոյություն ունի նարնջի շուրջ 300 տեսակ, որոնցից ամենահայտնին սովորական ու կարմիր տեսակներն են:

Այս միրգը պարունակում է A, Е, К, C և B խմբի վիտամիններ, որոնց շնորհիվ էլ նարինջն ունի հակավիրուսային հատկություններ ու համարվում է հակաբիոտիկներին փոխարինող միրգ:

Նարինջի միջուկն ու կեղևը լայնորեն օգտագործվում է խոհարարության մեջ: Նրանով պատրաստում են թխվածքներ, դեսերտներ, աղցաններ, ջեմեր ու օշարակներ: Այն հրաշալի համադրվում է լոբու ու մսային կերակուրների հետ:

Այս բաղադրատոմսերն անպայման դուր կգան Ձեզ:

Նարինջով-մաֆիններ-1
Նարինջով մաֆիններ
Պահածո-նարնջի-կեղևից-1
Պահածո նարնջի կեղևից
narnjov-briosh
Նարնջով բրիոշ
narnjov-havi-msov-axcan
Նարնջով և հավի մսով աղցան
narnjov-paxpaxak
Նարնջով պաղպաղակ
bananov-flambe
Բանանով ֆլամբե
Նարնջով հավի բուդ
zefirov-tort
Զեֆիրով և մրգերով տորթ
zatiki-kulich
Զատիկի կուլիչ
shokoladetort-norovi
Շոկոլադե տորթ
zatiki-pirog-
Զատիկի պիրոգ
lehakan-txvacq
Լեհական թխվածք «Piernik staropolski»
...23...