պապրիկա

թարգմանություն՝ на русском - паприка, in English - paprika

Պապրիկան կարմիր տաքդեղից պատրաստված համեմունք է, որը լայնորեն օգտագործվում է իսպանական, մեքսիկական, գերմանական ազգային ուտեստների պատրաստման մեջ: Բաց վարդագույն պապրիկան կծու է լինում, իսկ մուգ կարմիրն աչքի է ընկնում իր հաճելի համով:

Վերջինս օգտագործվում է ամենատարբեր ապուրներ ու աղցաններ պատրաստելու մեջ:  Մսային կերակուրներին, հատկապես հավով պատրաստված, խորհուրդ է տրվում ավելացնել պապրիկա, քանի որ այն հրաշալի համ ու բույր է հաղորդում:

Ահա մի քանի համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք խորհուրդ է տալիս մեր շեֆ խոհարարը:

havi-bud-banjarexenov
Հավի բուդ բրնձով և բանջարեղենով
axcan-kesar
Աղցան Կեսար
tapakac-kartofil
Տապակած կարտոֆիլ
lahmajo
Լահմաջո
Հավի մսով կոտլետ
Սթեյք լցոնված պանրով և սնկով
Տապակած կարտոֆիլ ջեռոցում
Հավ ՝ պատրաստված խաղողով և նուշով
Սիսեռով և մսով ուտեստ
Բուլղարական սառը ապուր վարունգով
Հավի կրծքամիս բրնձով և լոլիկով
Դդմիկով ռուլետներ
...23...