պղպեղ սև

թարգմանություն՝ на русском - чёрный перец, in English - black pepper

Սև պղպեղը խոհարարության մեջ ամենահայտնի համեմունքն է: Այն լինում է հատիկավոր ու աղացած տարբերակով: Այն և հաճելի համ է տալիս կերակուրներին, և միաժամանակ շատ օգտակար է, քանի որ պարունակում է սպիտակուցներ, վիտամիններ, երկաթ, կալիում և կալցիում: Աղացած սև պղպեղն ավելացնում են խճողակների, ապուրների, սոուսների, մսային կերակուրների մեջ, իսկ հատիկավորը սովորաբար օգտագործում են երկար ժամանակ եփվող կերակուրների մեջ: Համեղ ձուկ պատրաստելու գլխավոր նախապայմանը դափնու տերևն ու հատիկավոր սև պղպեղն է:

Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սև պղպեղ:

tefteli-seucqayin-panrov
Տեֆտելի պանրով
havi-mafinner-katnashorov-brokoliov
Հավի մաֆիններ կաթնաշոռով և բրոկոլիով
panrov-blit
Պանրով բլիթ
pizza-rulet
Պիցցա – ռուլետ
tapakac-kartofil-banjarexenov
Տապակած կարտոֆիլ բանջարեղենով
Յուրահատուկ սպագետտի
Յուրահատուկ սպագետտի
havi-bud-banjarexenov
Հավի բուդ բրնձով և բանջարեղենով
axcan-kaxambov-yegiptacorenov
Աղցան կաղամբով և եգիպտացորենով
Բանջարեղենով հավի փափկամիս
axcan-kesar
Աղցան Կեսար
lavash-havi-msov-banjarexenov
Լավաշ հավի մսով ու բանջարեղենով
bekonov-kartofil
Բեկոնով կարտոֆիլ
...1011...20...