սամիթ

թարգմանություն՝ на русском - укроп, in English - dill

Այս կանաչին հայտնի է իր առողջարար հատկություններով, այդ իսկ պատճառով էլ վերջինս օգտագործում են բուսաբուժության մեջ: Այն օգտակար է մասնավորապես երիկամների համար:

Սամիթը խոհարարության մեջ ունի իր տեղն ու նշանակությունը: Նրանով համեմում են թե տաք, թե սառը ապուրները, ավելացնում աղցանների, կարկանդակների, ամենատարբեր խճողակների մեջ: Սամիթով պատրաստում են նաև զովացուցիչ ըմպելիքներ:

Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սամիթ:

հավով-պաշտետ-1
Հավով պաշտետ
կարկանդակ-1
Հավի մսով բաց կարկանդակներ
հավով-ռուլետ-1
Հավով ռուլետ ֆետա պանրով
ձվածեղ-1
Ձվածեղ «Մարտի 8»
Մսով-ռուլետ-1
Մսով ու սնկով ռուլետ
ձվածեղ-1
Սրտաձև ձվածեղ
Կանաչ-կարագ-1
Կանաչ կարագ
ապուր խարչո
Ապուր Խարչո՝ տնական ձևով
սամիթ-1
Սամիթ ձմռան համար
Տեֆտելիներ-1
Տեֆտելիներ ջեռոցում
պիրոգ-1
Պանրով ու խոզապուխտով պիրոգ
Սմբուկով և լոլիկով խորտիկ
...23...