սոխ
թարգմանություն՝ на русском - лук, in English - onion
Յուրաքանյուր ապուր ու տաք ուտեստ էլ ավելի համեղ է ստացվում, երբ վերջինիս բաղադրության մեջ ավելացնում են սոխ: Սոխը լինում է քաղցր ու կծու: Այն պարունակում է սպիտակուցներ, հանքային նյութեր, օրգանական թթուներ, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար:
Սոխը օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ տապակած ու խաշած վիճակում: Այն ավելացնում են ապուրներին, մսային, բանջարեղենային կերակուրներին:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը Ձեզ անտարբեր չեն թողնի:
Լավաշով ռուլետ սնկի միջուկով
Պահքային կարկանդակներ կաղամբով
Ամանորյա աղցան
Խոզի մսով ու գազարով ռուլետ
Մսով օլադիներ
Հավի սիրտ կաթնային սոուսով
Կաղամարը ջեռոցում
Աղցան Կուլիչ
Ծաղկակաղամբով աղցան
Ոսպով պահքային պելմեններ
Լոլիկի մածուկով պերլոտտո
Թթու կաղամբով ապուր