սոխ

թարգմանություն՝ на русском - лук, in English - onion

Յուրաքանյուր ապուր ու տաք ուտեստ էլ ավելի համեղ է ստացվում, երբ վերջինիս բաղադրության մեջ ավելացնում են սոխ: Սոխը լինում է քաղցր ու կծու: Այն պարունակում է սպիտակուցներ, հանքային նյութեր, օրգանական թթուներ, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար:

Սոխը օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ տապակած ու խաշած վիճակում: Այն ավելացնում են ապուրներին, մսային, բանջարեղենային կերակուրներին:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը Ձեզ անտարբեր չեն թողնի:

Լավաշով-ռուլետ-1
Լավաշով ռուլետ սնկի միջուկով
կաղամբով-կարկանդակ
Պահքային կարկանդակներ կաղամբով
ամանորյա-աղցան-1
Ամանորյա աղցան
Ռուլետ-1
Խոզի մսով ու գազարով ռուլետ
մսով օլադի
Մսով օլադիներ
հավի-սիրտ
Հավի սիրտ կաթնային սոուսով
կաղամարով-ուտեստ
Կաղամարը ջեռոցում
աղցան-կուլիչ
Աղցան Կուլիչ
ծաղկակաղամբով-աղցան
Ծաղկակաղամբով աղցան
ոսպով-պելմեններ
Ոսպով պահքային պելմեններ
լոլիկով-պերլոտտո
Լոլիկի մածուկով պերլոտտո
թթու կաղամբով ապուր
Թթու կաղամբով ապուր
12...10...