սոխ

թարգմանություն՝ на русском - лук, in English - onion

Յուրաքանյուր ապուր ու տաք ուտեստ էլ ավելի համեղ է ստացվում, երբ վերջինիս բաղադրության մեջ ավելացնում են սոխ: Սոխը լինում է քաղցր ու կծու: Այն պարունակում է սպիտակուցներ, հանքային նյութեր, օրգանական թթուներ, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար:

Սոխը օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ տապակած ու խաշած վիճակում: Այն ավելացնում են ապուրներին, մսային, բանջարեղենային կերակուրներին:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը Ձեզ անտարբեր չեն թողնի:

Հավի մսով կոլոլակով ապուր
Գազարով և ձվով աղցան
Սնկով և պանրով կարկանդակ
Խոզապուխտով և հավի մսով աղցան
Մեքսիկական ապուր ”Chili con carne”
Պաստա դդումով և բեկոնով
Հավ կարտոֆիլով և սնկով
Հավի բուդ գարեջրի մարինադով
Սացիվի հավի մսով
Խոզի միսը սնկով
Պապրիկաշ հավի մսով և սնկով
Դդումով կրեմ-ապուր
...10...2829...