
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 45 minutes
Խնձորով դեսերտ
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Ձևամանը պատում ենք յուղաթղթով:

- Հեռացնում ենք խուրմայի կորիզներն ու մանր կտրատում ենք:

- Ընկույզը բլենդերով հարում ենք, ավելացնում 13-15 խուրմա և շարունակում ենք ևս 20-30 վայրկյան հարել:

- Ստացված զանգվածը հավասարապես տարածում ենք ձևամանի մեջ, ապա ծածկում ենք սննդային պոլիէթիլենային թաղանթով և պահում ենք սառցարանում:

- Մնացած խուրման լցնում ենք ջրով լի տարայի մեջ և այդպես թողնում ենք 10-15 րոպե:

- Խնձորները մաքրում ենք ու խորանարդաձև կտրատում:

- Հեռացնում ենք խուրմայի ջուրը, ապա լցնում ենք բլենդերի մեջ, ավելացնում ենք մի փոքր ջուր և 15-20 վայրկյան հարում ենք, մինչև միասեռ զանգված ստացվի:

- Ավելացնում ենք մեղրը, դարչինը, աղն ու լավ խառնում ենք:

- Ստացված զանգվածն ավելացնում ենք խնձորի զանգվածին:

- Ձևամանը դուրս ենք բերում սառնարանից, հեռացնում ենք պոլիէթիլենային թաղանթը և պատում ենք միջուկով:

- Դեսերտը դնում ենք սառցախցիկում ևս 45 րոպե ու մատուցում ենք:

Բարի վայելում։
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: