
 
        
        - Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 5 minutes
Խնձորով ու կեֆիրով օլադիներ
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Պատրաստում ենք խմորը, որի համար սոդան ու կեֆիրը խառնում ենք, ապա առանձին տարայի մեջ հարում ենք 2 ձուն և 2 ճ/գ շաքարավազը։ Ստացված երկու զանգվածները խառնում ու ավելացնում ենք աղը, ապա՝ ալյուրը։
  
- Խնձորները խորանարդաձև կտրատում ենք։
  
- Կտրատած խնձորը լցնում ենք խմորի մեջ ու խառնում ենք։
  
- Գդալի օգնությամբ ձևավորում ենք օլադիներն ու դնում մեղմ կրակի վրա՝ բուսայուղով լի տապակի մեջ։
  
- Երբ արդեն պղպջակներ են նկատվում մակերեսին, շրջում ենք ու նույն ձևով տապակում մյուս կողմից։
  
- Համեղ ու անուշաբույր օլադիները պատրաստ են։
  
Կարելի է մատուցել թթվասերով, մեղրով կամ տարատեսակ մուրաբաների հետ։
 
				         
											 
											 
											 
											 
											 
															 
															 
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: