
        
        - Yield: 1 ժամ անց
 - Prep Time: 60 minutes
 - Cook Time: 45 minutes
 
Կարկանդակ «Շտիրլից»
Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
 - ալյուր - 2,5 բաժակ
 - սոդա - 1թ/գ
 - աղ - 1 պտղունց
 - կարագ - 200 գր
 - ձվի դեղնուց - 4 հատ
 - շաքարավազ - 0,5 բաժակ
 - կակաոյի փոշի - 0,5 բաժակ
 - Միջուկի համար՝
 - ջեմ - ըստ ճաշակի
 - օսլա (крахмал) - ըստ ճաշակի
 - ձվի սպիտակուց - 4 հատ
 - շաքարավազ - 0,5 բաժակ
 - Ինչպես նաև՝
 - շաքարի փոշի - ըստ ճաշակի
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Ալյուրը խառնում ենք սոդայի հետ, ավելացնում ենք կտրատած, սառեցրած կարագը։ Ձեռքերով խառնում ու վերածում ենք փշուրանման զանգվածի, ապա ավելացնում ենք աղը։
 - Դեղնուցները հարում ենք շաքարավազի հետ այնքան, մինչև սպիտակ զանգված ստանանք։
 - Ստացված երկու զանգվածները խառնում ենք։

 - Խմորը բաժանում ենք երեք մասի, որոնցից մեկին ավելացնում ենք կակաոյի փոշին ու վերածում խմորագնդի։

 - Սպիտակ գնդերից մեկը պահում ենք սառնարանում, իսկ մյուս երկուսը մոտ մեկ ժամ՝ սառցախցիկում։
 - Ձևամանը (բացովի) պատում ենք կարագով: Եթե սովորական ձևաման է, ապա յուղաթղթից ստանում ենք 3-4 սմ լայնությամբ շերտեր ու երկարությամբ, ձյունիկի տեսքով ամրացնում ձևամանի հակառակ կողմում։ Պետք է յուղաթուղթն այնպիսի երկարությամբ կտրել, որպեսզի եզրերը ձևամանից դուրս մնան։ Սա կօգնի թխվածքը հեշտությամբ դուրս բերել։

 - Սառնարանում պահված սպիտակ խմորագունդը բացում ենք, տարծում ձևամանի երկայնքով։ Մի քիչ եզրեր ենք թողնում և պատառաքաղի օգնությամբ անցքեր բացում։

 - Պատում ենք ջեմով, իսկ վրան շաղ ենք տալիս կարտոֆիլի օսլա։ Այնուհետև քերիչով անցկացնում ենք շոկոլադե խմորագունդը։

 - Սպիտակուցները շաքարավազի հետ հարում ենք այնքան, որպեսզի ստանանք պինդ զանգված։
 - Կարկանդակը պատում ենք սպիտակուցային զանգվածով։

 - Սառցախցիկում պահված սպիտակ խմորագունդը քերիչով անցկացնում ենք ու լցնում ենք կարկանդակի վերին շերտի վրա։

 - Թխում ենք 40-45 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։ Պատրաստ լինելուց հետո վրան շաղ ենք տալիս շաքարի փոշին ու մատուցում ենք։

 - Համեղ պիրոգը պատրաստ է։

 
Նրբահամ տորթերի, թխվածքների ու պիրոգների տարատեսակ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել մեր կայքում։
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: