
Կարտոֆիլով թխուկ
Բաղադրիչներ
- կարտոֆիլ - 1 կգ
- հավի կրծքամիս - 2-3 կտոր
- պանիր բրինզա - 200 գր
- պանիր - 200 գր
- ձու - 4 հատ
- կանաչի - 1 կապ
- սխտոր - 2-3 ատամիկ
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ - ըստ ճաշակի
- բուսայուղ
Քայլերի հաջորդականություն
- Կարտոֆիլը կեղևահանում ու եփում ենք ջրով լի կաթսայի մեջ։

- Հավի փափկամիսը կտրատում ենք։

- Տապակում ենք բուսայուղով լի տապակի մեջ այնքան, մինչև ոսկեգույն դառնա։

- Բրինզան խորանարդաձև կտրատում ենք։

- Պանիրը մանր քերիչով անցկացնում ենք։

- Տարայի մեջ լցնում ենք բրինզան, կտրատած կանաչին, քերած պանիրն ու մանր քերիչով անցկացրած սխտորը։

- Եփած կարտոֆիլը վերածում ենք խյուսի։

- Խյուսին ավելացնում ենք հավի մսի կտորները։

- Ամբողջ խառնուրդը լցնում ենք մեկ տարայի մեջ ու լավ խառնում ենք։

- Ավելացնում ենք ձուն։

- Յուրաքանչյուրից հետո զգուշորեն խառնում ենք։ Այնուհետև զանգվածը համեմում ենք աղով ու պղպեղով։

- Կարտոֆիլային զանգվածը լցնում ենք թեթևակի բուսայուղապատ ձևամանի մեջ։

- Վրան շաղ ենք տալիս պանիրը։

- 30 րոպե եփում ենք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։

- Համեղ ու ախորժալի ուտեստը պատրաստ է։

Վայելում ենք։
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: