- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 20 minutes
Պաստա Կարբոնարա
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Ջրով լի կաթսան դնում ենք կրակի վրա և հասցնում եռման աստիճանի։ Եռալուց հետո ջրի մեջ աղ ենք լցնում, ավելացնում ենք մակարոնը և 8-10 րոպե եփում։ Ջուրը թափում ենք, թողնելով 4 ճ/գդ օսլայաջուր (որում մակարոնը եփվել է)` սոուսի մեջ օգտագործելու համար։
Խոզապուխտը բարակ երկարավուն շերտերի ենք բաժանում։ Պարմեզանը մանր կտրատում ենք։ Ձվերն ու 50-60 գր պարմեզանը հարում ենք և ավելացնում սև պղպեղ։
- Միջին ուժեղության կրակի վրա ձիթայուղը թավայի մեջ տաքացնում ենք։ Ավելացնում ենք խոզապուխտը և 3 րոպեի ընթացքում տապակում ենք։ Այնուհետև ավելացնում ենք մանրացված սխտորը և 1 րոպե տապակում ենք, մինչև փափկի։
Չորացրած մակարոնը ավելացնում ենք թավայի մեջ և 2 րոպե թողնում ենք` մինչև մակարոնը իր մեջ քաշի խոզապուխտի յուղն ու ձիթայուղը։
- Մակարոնը կրակի վրայից վերցնում ենք։ Այնուհետև արագ լցնում ենք ձվերն ու պանիրը, և արագորեն խառնում ենք մինչև ձվերը թանձրանան` բայց չենք թողնում, որ տապակվեն։ Ավելացնում ենք մակարոնի ջուրը` 4 ճ/գդ։
Պատրաստելուց հետո անմիջապես մատուցում ենք` վրան ցանելով պարմեզան և մաղադանոս։
Իտալական խոհանոց ասելով առաջին հերթին հասկանում ենք տարատեսակ պիցցաներ և պաստաներ։ Պաստա Կարբոնարա պատրաստելիս կարող ենք նաև սերուցք ավելացնել, այդպես էլ շատ համեղ կլինի 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Shat hamex baxadratoms e )) Shnorhakalutyun
Ուրախ ենք, որ հավանել եք 🙂
Karbonaran patrasum en nayev slivkiov ev dzvov
shat kuzei tesnel italakan dzevov patrastac ayl pastaner
Մհեր ջան ահա խնդրեմ նայեք մեր պաստա և պիցցա բաժինը 🙂
http://www.cooks.am/category/%D5%BA%D5%AB%D6%81%D6%81%D5%A1-%D5%BA%D5%A1%D5%BD%D5%BF%D5%A1/